Лятна почивка на северното Черноморие

by Minnie Robertson

Северното Черноморие е по-различно от Южното. И не, не говорим само за климата. Факт е, че на на север е по-хладно. Но тук плажовете са по-чисти, природата е по-красива, обстановката – по-спокойна. Северното Черноморие е подходящо, ако мечтаете за спокойна ваканция и красива природа. Днес ви даваме няколко идеи как да релаксирате на северния морския бряг. 

Уединение в луксозна обстановка

Ако искате да се откъснете от забързаното ежедневие, потърсете уединение в луксозен апарт хотел в Балчик. Градът е отличен избор,  за търсещите близост до морето и спокойна атмосфера. Балчик е малък, но китен и живописен. През лятото тук е топло и слънчево. Градът и районът около него предлагат красиви плажове и интересни места за посещение. Дворецът и ботаническата градина са най-популярните забележителности, до които може да се отбиете. 

Разходка в района

Не само Балчик има какво да предложи откъм забележителности. Северното Черноморие като цяло е красиво и пълно с интересни места. Нос Калиакра е едно от тях. За него се носят интересни легенди. Според най-популярната, за да се спасят от османците и да запазят своята чест, 40 български девойки вплели косите си една в друга и скочили в морето. Затова в началото на носа има обелиск, известен като Портата на 40-те девици. Мястото е лесно достъпно с автомобил. Ако сте решили да го посетите с кола, няма да имате проблем. 

От северната част на нос Калиакра се намира Болата. Това е малък, но много красив залив и резерват. Живописната гледка, която се разкрива, привлича множество туристи. Непременно се отбийте и вие до него. След това може да продължите с посещение на резерват Яйлата и село Тюленово. И двете са сред интересните места в района, които крият древна история. 

Водни приключения

Ако вашият начин за почивка е спортът, имаме добри новини за вас. Северният морски бряг предлага и добри възможности за водни спортове. Може да карате каяк, джет, водни ски или пък да опитате теглене с ринг и банан. Има добри условия и за яхтинг и кайтсърфинг. С възможности за яхтинг са пристанищата в Тюленово, Каварна, Балчик, Златни пясъци. 

Районът предлага развлечения и за любителите на адреналина. Ако сте сред тях, може да опитате скално катерене или скачане в Тюленово. Скалите там са стръмни и високи, което ги прави подходящи за екстремни спортове. Мястото е подходящо и за гмуркане. Водата е чиста и може да се насладите на подводната флора и фауна. 

Къмпинг 

Удобство, простор, чувството да се будиш от шума на вълните и песента на птиците. Това са само малка част от причините да ви препоръчаме къмпинг почивка. За тези от вас, които обичат природата, къмпингът със сигурност е най-добрата идея. Може да разположите своята каравана или палатка на чист въздух и в близост до плажа. Усещането за свобода, което природата носи, със сигурност ще ви зареди.

error: Content is protected !!