вълни

Какво могат да получат посетителите в курорта Свети Влас

by Minnie Robertson

Избрахте ли си къде да летувате тази година. Ако все още не сте го направили, предлагаме ви да разгледате курорта Свети Влас или поне малко информация да добиете, за да улесните вземането на решение.

Свети Влас е черноморско курортно селище, което изключително предразполага за незабравима лятна почивка. Разположението в близост до планина и море, обуславя страхотните условия за отдих, туризъм и отмора в региона( вижте няколко предложения за почивка тук).

В региона дори през най-горещите дни климата е благоприятстващ, в резултат от прохладния морски бриз. Зимата е твърде кратка, а за цялото оставащо време само приятни температури и климат вещаят идеални условия за всеки посетител на града. Тук въздушните течения идващи от планината и морето обуславят идеални условия и оправдават мнението, че курорта е изключително благоприятен за лечение на белодробни заболявания.

Естествен морски бриз в комбинация с кристален въздух са идеални за балнеолечение и дават положителен ефект върху болни, които могат да идват тук целогодишно на лечение.

За региона на Свети Влас плажната ивица представлява най-уникалната даденост. В Свети Влас целия бряг е с южно изложение и като естествена Ривиера. Характерно за плажовете е, че са чисти, широки, застлани с фин златист пясък. По брега се забелязват ивиците или очертанията на три отделни плажа. Сред тях най-голям е централния плаж. Той има дължина от 1000 метра и е с ширина 16 метра.

Районът на Свети Влас има добра защита, благодарение на скалистите хълмове. Към спецификите на релефа се очертават особености на „Айтоска планина“ и „Емине кат“.

Разположението на Свети Влас на така централно място по черноморската ивица на България, го превръща в мегаполис, където всички видове развлечения и услуги са в близост на почти еднакви разстояния и на разположение за всеки вкус. Свети Влас предлага панорамна гледка срещу Слънчев бряг и заливаща картина от морето и светлините на хоризонта през нощта.

В град Свети Влас, както и в околността могат да се видят множество забележителности, паметни и завладяващи места. Всеки би открил своето забавление, разтуха и релакс в идеални условия, които предоставят хотели в Свети Влас.

error: Content is protected !!