По центъра на Велинград

Велинград заведения и забележителности – европейски нотки и български дух

by Minnie Robertson

СПА столицата на България, град Велинград се намира в Западната част на Родопи планина. Той предоставя богат набор от развлечения, забележителности, места за релакс и красоти.

Създаден от 1948 г. и признат за европейски център на балнеолечение, Велинград заведения има с какво да събудят интереса на български и чуждестранни туристи.

В миналото този край се сформира от обединението на три селца носещи наименованията Лъджене, Чепино и Каменица. След обединяването им в едно, те сформират днешен Велинград.

И не е случайност, че за този град се казва, че е микс от предложения и възможности за прекарване на незабравима почивка на всеки стъпил в него.

Тук се съчетават минерални, лековити води от над 20 минерални извора. Еуфория от емоции предизвикват множество природни забележителности, а историята на всяка една частица от него е съхранила и пренесла до наши дни толкова много. Тук Ви даваме предложение къде да се забавлявате.

И на фона на всичко, до което може да се докосне съвременния номад Велинград заведения винаги ще посрещнат гостоприемно, ще доставят огромни дози удовлетворение за сетивата и наслада за душата.

В десетките малки и по-големи места за хранене, Велинград предразполага към ведра, спокойна и професионална обстановка. Посетителите могат да се доверят на майстор готвачи и техните специалитети, да опитат чудесни питиета и да се почувстват истински европейци.

Из центъра на града, както и в по-малките улички на Велинград, заведенията са така много, че сякаш примамливо с индивидуалната си архитектура примамват всеки да се спре,, да отпочине и да се полюбува на вкуса на храната.

Не са малко местата, които привърженици на поклоннически туризъм, почитатели на история, култура и традиции, еко туристи могат да разгледат.

От местата за настаняване до местата за нагостяване с вкусни храни и напитки Велинград заведения ще зарадват своите посетители с лукса на съвремието или класика и битовизъм на отминалото.

Сярна баня в улица Георги Кирков, кв. Каменица във Велинград. Предоставя възможност за релакс, възстановяване на жизнените сили и право на избор измежду различни лечебни процедури.

За любителите на исторически ценности, исторически музей Велинград “Музеите на света” е с отворени врати.

На самия площад града се разполага паметника на великата българка Вела Пеева.

Неповторима по същността си е Клептуза. И още, и още са местата, които ще събудят интереса и ще съхранят спомена у всеки зърнал ги.

След всичко, това, какво му остава на човек, освен да се отпусне в комфортна среда и обслужване на професионалисти във Велинград завдения.

error: Content is protected !!